Fra designer til rørlegger

Karriere

Comfort Lier 
Ida Meldgaard 

 

Da Ida Meldgaard begynte på videregående fulgte hun de velmenende rådene fra lærerne om at studiespesialisering var det tryggeste alternativet. Derfra gikk veien til videre studier i multimediedesign. Likevel ble hun ikke kvitt følelsen av at det var noe som ikke stemte.  

- Jeg har egentlig alltid tenkt at jeg ville jobbe med noe praktisk, og at jeg ville jobbe med mennesker. Dermed lå det alltid i bakhodet at jeg skulle bli håndverker – og her var rørleggeryrket det mest spennende. Det er godt betalt med fine arbeidstider, og du jobber for det meste innendørs, sier Meldgaard. 

Meldgaard har selv promotere yrket mye i media og bidratt til å fjerne myter om det å være rørlegger. Hun driver Instagram- og TikTok-kontoen «Plumbida» for å motivere andre jenter og vise fram VVS-bransjen. Nylig ble hun også nominert til kåringen «Årets Hyggeligste Håndverker» av kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. 

- Det er en bransje med langt flere muligheter enn det mange tror. Hvis jeg skulle få et dårlig kne eller andre fysiske utfordringer i fremtiden, kan jeg for eksempel videreutdanne meg til å bli ingeniør, eller selge rør hos grossist, sier hun. 

Det er fremdeles en overvekt av menn i VVS-bransjen, men de siste årene har stadig flere kvinner valgt denne retningen. Gode tiltak, som for eksempel Ingeborg-nettverket, jobber aktivt med å rekruttere flere kvinner til å velge denne retningen. 

- Det er ofte at vi trekkes fram i rampelyset og hylles for jobben vi gjør, og det er veldig hyggelig. Samtidig er det viktig for meg å fremheve at vi ikke er ute etter å skyve vekk mannfolka. Jeg tror vi alle er enige om at det vi ønsker, er en jevn balanse der kjønn ikke spiller noen rolle, forklarer hun. 

 

Ida Meldgaard_850x400.png

Tilbake