Oppdaget en bransje med full av muligheter

Karriere

Bademiljø Amundrud VVS i Elverum 
Kaja Amundrud 

Etter å ha bodd ti år i Oslo og jobbet som spesialpedagog ved en barne- og ungdomsskole, ønsket Kaja Amundrud å bytte retning i livet. Familien driver Bademiljø Amundrud VVS i Elverum, og derfor ble det raskt et alternativ å sjekke ut VVS-bransjen.

 Jeg satt meg ned sammen med pappa og så på hvilke muligheter som fantes. Det eksisterer langt flere muligheter i VVS-bransjen enn mange tror! Jeg fant fort ut at jeg kunne utforme min egen stilling, der jeg får jobbe med både baderomsdesign, markedsføring og administrasjon. Da fantes det ikke tvil om at det var dette jeg ville jobbe med, forteller Kaja Amundrud. 

Foruten å vokse opp i en familie der flere jobber i bransjen, hadde ikke Amundrud noen faglig utdannelse eller erfaring da hun begynte. Men med god hjelp fra kollegaer, samt venner som stilte opp som fiktive kunder, kom hun raskt inn i det. Gode støttefunksjoner fra VVS Norge har også forenklet overgangen. 

 Planen er å ta litt mer utdanning når pandemien endelig er over, men jeg har lært mye av det jeg trenger takket være god hjelp fra mine kollegaer. Gjennom VVS Norge kan man dessuten ta kurs for å få tittelen som baderomsdesigner, og jeg tenker også at det kan være aktuelt å studere ledelse, sier hun. 

Hun etterlyser samtidig flere damer til å velge VVS-bransjen:  

– Det er ikke tvil om at vi trenger flere jenter! Og det er så mange muligheter, enten du vil jobbe med salg, administrasjon, markedsføring eller design av bad. Så jeg oppfordrer alle som er nysgjerrige til å sjekke ut denne muligheten, sier hun. 

Kaja Amundrud_850x400.png

Tilbake