Gran VVS er årets lærebedrift 2021

Presse

Bergljot og Georg_Gran VVS_850x560.png

Publisert 23. august 2021

Med overveldende gode resultater på svenneprøver de siste fem årene, særs god oppfølging og 40 prosent kvinnelige lærlinger, gikk Revetal-bedriften til topps i kåringen av Årets lærebedrift.

Dommerne er imponert over bedriftens system for lærlingenes faglige utvikling, og det var vanskelig å velge bare en vinner. Da det til slutt sto to kandidater igjen som begge hadde like høy skår, ble det Gran VVS som trakk det lengste strået på grunn av sin mangeårige innsats for å rekruttere jenter.

– Vi har 40 prosent kvinner nå, og så har vi egentlig ikke gjort noe for det i det hele tatt, sier Bergljot, og følges opp av makker Georg Gran, direktør i Gran VVS: – Vi satser videre!

Mentoroppfølging veien til suksess

– Juryen gjorde en grundig gjennomgang av de 12 nominerte bedriftene, og vurderte ut fra kriterier med poengscore. Gran scorer høyest, sier jurymedlem og direktør i Allier-konsernet Jorunn Løyning. Det var meddommer Knut Jensen som deltok på generalforsamlingen og viste frem de fem finalistene:

Eiwa

Nilsson Haras

Finn Midbøe

GK Rør Trøndelag

– Hver lærling har egen mentor og får i tillegg god oppfølging fra daglig leder Bergljot Woll. I tillegg har Gran VVS god støtte i og dialog med Rørentreprenørenes opplæringskontor i Vestfold, og Bergljot er svært aktiv i opplæringssammenheng. Hun sitter blant annet i opplæringskontorets styre, sier Knut, og legger til:

– Gran VVS er en bedrift som skaper positive bransje- og samfunnsmessige ringvirkninger. De bidrar til å utdanne mange dyktige nye rørleggere hvert år, med fokus på å tiltrekke seg de flinkeste folka.

Fornøyde lærlinger

– De siste fem årene har 90 prosent av lærlingene fått bestått meget godt på sin svenneprøve. Det vitner om en opplæringsbedrift som har et særdeles godt opplegg for sine lærlinger, sier opplæringsleder Elin Moer Brænne ved Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Vestfold.

Hun legger til at samtlige lærlinger i bedriften følges opp etter en fastlagt intern opplæringsplan.

– Lærlingene er høyt aktet og alle rørleggerne har ansvar for å inkludere den enkelte lærling. Lærlingene skryter selv av miljøet, sier hun.

Hvert år kårer Rørentreprenørene Norge en av landets flotte lærebedrifter til Årets Lærebedrift. Dette gjør de for å synliggjøre de mange usynlige læremestrene som gjør rørleggerbransjen til en faglig sterk og solid bransje der det er attraktivt å jobbe.

Tilbake til pressemeldinger