Finalist for andre år på rad

Presse

Årets rørfluenser - Teknisk fagsamling 850x560.pngBildet av Ida er fra fjorårets VVS Norge Fagdager, hvor hun ble kåret til "Årets Rørfluenser". Her sammen med Kari Øgle Kjensberg (t.v) og Eli Hermine Heyerdahl Eide (t.h).

Publisert: 13 Sep 2022

For andre år på rad, er rørleggeren Ida Meldgaard fra Comfort Lier finalist i konkurransen «Norges hyggeligste håndverker».

Konkurransen er regnet som håndverksbransjens største og viktigste kåring. Finalen går av stabelen 24. september, der det kåres en vinner fra hver av de seks ulike fagområdene. Ida er veldig stolt over å være én av tre finalister i kategorien for rørleggere. 

– Det er veldig stas å havne sammen med de som er på toppen, det er et kvalitetsstempel på at man gjør en god jobb, sier hun. 

Vil endre bransjens omdømme

Prisens formål er å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Prosjektleder i Norges hyggeligste håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, mener prisen er viktig for å endre det negative inntrykket håndverkerne til dels får gjennom både sosiale og tradisjonelle medier. 

– Bransjen vår blir hovedsakelig negativt beskrevet. Det er sjelden det skrives om håndverkere som kommer presis, gjør en god jobb og rydder etter seg. Med denne kåringen vil vi snu denne historiefortellingen. Vi vil vise frem bransjens positive sider og flotte rollemodeller, slik at vi inspirerer ungdom og voksne til å velge yrkesfag som levevei, sier han.  

Gir det lille ekstra 

Utover god kundeservice og godt humør, tror Ida at det er en annen, viktig grunn til at hun er en av finalistene.

– Jeg har vært ganske aktiv i promoteringen av jobben min på TikTok og Instagram, noe som har ført til at jeg har blitt en av de offisielle ambassadørene for VVS-bransjen. Jeg deler ulike innblikk fra arbeidshverdagen min, og forteller litt om min vei inn i bransjen. Jeg deler også mer personlige ting, som at jeg sliter med dyskalkuli, og derfor trives med en praktisk jobb. Dette fører til at jeg får en del henvendelser fra andre som vurderer å gå i samme retning som jeg har gjort, og det føles veldig meningsfullt, sier hun. 

Idas vei inn i VVS-bransjen begynte da hun var 26 år gammel og usikker på hva hun ville jobbe med videre i livet. 

Prat med Karrieresenteret

– Jeg hadde ikke tenkt på rørlegger som et alternativ. Som mange andre, trodde jeg at dette var noe man måtte velge på videregående. Men etter en prat med Karrieresenteret forstod jeg at det også er fullt mulig å begynne på dette i voksen alder, og da var jeg ikke i tvil om at jeg ville gå i den retningen, sier hun. 

Administrerende direktør i Bademiljø og Comfort-Kjeden, Kari Øgle Kjensberg, mener Ida er en viktig rollemodell for bransjen. 

– Idas historie er en inspirasjon for mange, og vi ser at hennes promotering av faget når ut bredt. Hun er et virkelig forbilde for oss, og vi heier på henne både i hverdagen og i årets finale, sier hun.  

Tilbake til pressemeldinger