Fra gullsmed til rørleggerlærling

Presse

Comfort Råholt_850x560.png

Foto: Øyvind Holm Lønberg, Eidsvoll Ullensaker blad

Publisert 17. januar 2022

Martine Kristiansen gikk fra å være gullsmed til å bli rørleggerlærling:

– Det er ingen begrensninger med å være jente i rørleggeryrket

Etter fem år som gullsmed lengtet Martine Kristiansen etter en mer variert arbeidsdag. Hun begynte å se seg om etter nye yrker og valget falt på rørleggerlærling hos Comfort Råholt. Det har hun ikke angret på.

Da Martine Kristiansen ble permittert fra stillingen som gullsmed i 2020 fikk hun mye tid til å tenke over yrkesvalget sitt. Hun innså at hun var lei av en ensformig arbeidshverdag og ønsket seg en forandring og en mindre forutsigbar jobb. Valget falt til slutt på rørlegger.

– Jeg visste at jeg ville jobbe som håndverker, så jeg var bevisst på at det ville bli et mannsdominert yrke, sier Kristiansen og ler.

– Rørleggeryrket slo meg som det mest spennende og mest varierte, også siden rørleggere får reist rundt og møtt ulike mennesker. Slik kunne jeg drive med håndverk og samtidig ha en sosial arbeidshverdag, legger hun til.

I dag er Kristiansen rørleggerlærling, og den eneste kvinnelige rørleggeren hos Comfort Råholt, B & O Forberg.

– Jeg er veldig glad for at jeg tok den avgjørelsen jeg gjorde. Arbeidsdagen min nå er veldig variert, jeg har egen firmabil og føler meg veldig fri. Det er et godt miljø på jobb og jeg trives godt med denne hverdagen, sier hun.

 

Oppmuntrende arbeidsmiljø

Da Kristiansen først hadde bestemt seg for å bytte yrke, tok det ikke lang tid før hun fikk seg lærlingplass. Hun sendte CV-en sin til en tidligere lærer på gullsmedlinja, som nå jobber som kommunikasjonssjef i Oslo Håndverks- og Industriforening.

– Jeg vet ikke hvor søknaden min ble sendt, men plutselig begynte telefonen å ringe. Da kunne jeg bare velge og vrake i tilbud, forteller Kristiansen og påpeker at hun har vært veldig heldig med det.

Valget falt på Comfort Råholt, hvor Kristiansen jobber mye med både større prosjekter, nybygg og servicejobber. Og hun synes alt er like gøy.

– Jeg trives veldig godt hos Comfort Råholt og ble tatt godt imot. Alle kollegaene mine er oppmuntrende, og vi bygger opp hverandre. Det er jeg glad for og det har gått over all forventning å begynne her.

Glenn Ruben Forberg, daglig leder hos Comfort Råholt, er storfornøyd med å ha fått Kristiansen med på laget, og valgte å ta henne inn som lærling til tross for at de egentlig hadde nok lærlinger.

– Martine har et fantastisk humør og bidrar positivt til firmaet og arbeidsmiljøet. Med sin gode arbeidsinnsats og ønske om læring og utvikling så er hun, sammen med kollegaene sine, med på å utvikle firmaet i en positiv retning, sier Forberg.

 

Rørleggeryrket er for alle

– Kristiansen har en inspirerende historie og bakgrunn, og det er gøy å se hvor godt hun trives som rørleggerlærling hos Comfort Råholt. Vi er heldige som får så engasjerte folk med på laget, og det underbygger bare at rørleggeryrket passer for alle, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden og Bademiljø.

Kristiansen har en tydelig oppfordring til alle som vurderer å gå for rørleggeryrket;

– Bare kjør på og prøv. Rørleggeryrket er variert og spennende, uavhengig av hvilket kjønn du er, og det er ingen begrensninger med å være jente i dette yrket.  

Tilbake til pressemeldinger