Haaland går i bresjen for bærekraft i VVS-bransjen  

Presse

Haaland - solceller - 850x560.png

Publisert: 23 Jun 2022

Fra Plussbygget i Mo opererer den tekniske totalleverandøren Haaland Mo. Her selges den overskuddsenergien byggets solceller genererer til lokal kraftindustri.

En sentral del av geskjeften er rørleggerdelen som består av 50 rørleggere totalt i konsernet. De har gjort bærekraftige løsninger til et konkurransefortrinn. 

– Bærekraftige løsninger er en integrert del av konsernets overordnede strategi. Det er helt avgjørende for oss at bærekraft ikke er noe vi sier, men noe vi gjør. Derfor har vi implementert det i alle deler av vår virksomhet og knyttet oss til flere av FNs bærekraftsmål, sier Therese Jürgensen, driftsdirektør i Haaland. 

Spennende region
Haaland har hatt høy fart i 2022 med mange spennende prosjekter. I Bodø sentrum har de bidratt sterkt på det splitter nye Smarthotel, som åpner i september. I tillegg er Haaland godt i gang med å levere alt av VVS-løsninger til batteriselskapet FREYRs pilotfabrikk på Mo – et selskap som trekkes frem som en foregangsbedrift innen bærekraft på nasjonale og internasjonale scener. 
– Fra et bærekraftsperspektiv er det jo ekstra gøy å være med på utbyggingen av piloten til landets nye industrieventyr i en region der det skjer ufattelig mye spennende. I Haaland skal vi være langt fremme når det gjelder nye løsninger. Vi skal være nysgjerrige og offensive av natur og bidra med gode, bærekraftige løsninger for alle våre kunder, sier Jürgensen. 
 

Haaland - Therese Jurgensen- 850x560.png

Therese Jürgensen, driftsdirektør i Haaland. Foto: Haaland

30.000 "sesongarbeidere"
Erlend Berg, leder av VVS Norge Prosjekt, er mektig imponert over bærekraftsarbeidet til medeierbedriften. 
 – Haaland er et kroneksempel på hvordan en bedrift kan jobbe med bærekraft i 2022. Jeg har selv vært i Mo og besøkt praktbygget deres. Her fikk jeg se den avanserte solcelleteknologien, samt hilse på noen av de 20.000-30.000 "sesongarbeiderne" på taket, som produserer nydelig Haaland Honning. Gøy at de tenker bærekraft også helt ned i detaljene. Det har vært kjempegøy å følge utviklingen deres innen miljø og bærekraft, sier Berg. 

Berg mener det foreligger klare fordeler innen bærekraft ved å være med i en kjede.
 
– VVS Norge Prosjekt, sammen med VVS Norge, skal være en solid plattform for erfaringsutveksling når det gjelder bærekraft. Samtidig kan vi også bistå enkeltbedrifter når det kommer til ulike bærekraftsoppgaver, eksempelvis kravstiler overfor leverandører. Sammen med medeierne våre skal vi fortsette å sette bærekraft høyt på agendaen, avslutter Berg.

Tilbake til pressemeldinger