Inspirerende jentesamling på Gardermoen

Presse

Ingeborgsamling - 850x560.png

Bildet: Totalt 11 jenter fra bransjen møttes for å dele kunnskap og bygge nettverk. På programmet stod faglig oppdatering fra Comfort, Bademiljø og VVS Norge Prosjekt.

Publisert 1. september 2022

I forrige uke gikk årets jentesamling i VVS-bransjen av stabelen på Gardermoen. Samlingen arrangeres av VVS Norge, i samarbeid med Comfort og Bademiljø-kjeden, der målet er å inspirere flere jenter til å velge VVS-faget.

Totalt 11 jenter fra bransjen møttes for å dele kunnskap og bygge nettverk. På programmet stod faglig oppdatering fra Comfort, Bademiljø og VVS Norge Prosjekt.

Verdifulle samlinger

Deltakerne fikk også høre historien til Mari Ann Amundsen fra rørleggerbedriften Søstrene Amundsen, som fortalte om sin vei inn i bransjen. Administrerende direktør i VVS Norge RMB (Bademiljø og Comfort kjeden), Kari Øgle Kjensberg, forteller at disse samlingene er verdifulle på flere måter.  

– Vi leter stadig etter nye måter å tiltrekke oss flere jenter på, og disse samlingene er et av tiltakene som vi har god erfaring med. Det har både en verdi for jentene i bransjen, og ikke minst skaper det gode diskusjoner som gir oss inspirasjon til andre tiltak vi kan gjøre fremover, sier hun. 

Bruker rørfluencere aktivt

Sosiale medier har også blitt en viktig rekrutteringskanal, der flere av rørleggerne deler oppdateringer fra arbeidshverdagen. En av de som delte erfaringer fra dette, var rørlegger Ida Meldgaard hos Comfort Lier. 

– En av utfordringene er at mange jenter ikke tenker på rørleggerfaget som en mulighet når de er voksne. Den gjengse oppfatning er at dette valget må gjøres på videregående. Derfor er det superviktig at vi har stemmer som Ida, som viser at det er fullt mulig å påbegynne dette utdanningsløpet også senere i livet. I tillegg er det en fin måte å vise glimt fra arbeidshverdagen på, sier Kjensberg.

Samlingen ble avsluttet med en hyggelig kveld ute på Jessheim.

Tilbake til pressemeldinger