VVS Norge inngår eksklusiv kjedeavtale med Woodio

Presse

Woodio og VVS Norge_Kari Øgle Kjensberg_850x560.png

På bilde: Kari Øgle Kjensberg. Fotograf: Pål Hodne

Publisert 24. august 2022

VVS Norge har inngått en eksklusiv kjedeavtale med det finske selskapet Woodio. Selskapet lager bærekraftige produkter i 100 prosent vanntett heltrekompositt, bestående av treflis og avansert harpiks.

Woodio tok direkte kontakt med innkjøpsavdelingen til VVS Norge i 2021, for å høre om de var interesserte i å inngå et samarbeid. Etter første møte ble det klart at Woodio var et veldig interessant tilskudd til dagens baderomssortiment.

– En av VVS Norge sine verdier er å være innovative og nytenkende, derfor er dette samarbeidet helt perfekt for oss. Woodio lager solide produkter i 100 prosent vanntett treverk, som reduserer karbonavtrykket med opptil 80 prosent sammenlignet med tilsvarende produkter i annet materiale. I tillegg representerer de en helt ny stilretning innenfor baderomsprodukter, sier Helle Pernille Sørensen, kategori og innkjøpssjef i VVS Norge.

Må venne forbrukerne til tanken
Utviklingen av Woodio begynte riktignok med et helt annet utgangspunkt. Grunnlegger av Woodio, Petro - hadde på dette tidspunktet en PhD i Kjemi og jobbet med å utvikle en ny, solid form for gips. Han benyttet blant annet av sponflis, og lagde en miks som er solid og tåler vann. Da de klarte det, forstod de at denne blandingen også kunne benyttes i andre sammenhenger. 80 prosent av produktene til Woodio består av treverk fra finske skoger, og de produserer en rekke ulike produkter, slik som toaletter, servanter og badekar. Sørensen tror at produktene fra Woodio vil vekke oppmerksomhet til de som er opptatt av miljøvennlige produkter og ønsker noe litt utenom det vanlige. 

– I Comfort og Bademiljø ser vi hele tiden etter nye trender i badersomverden, det er viktig å fange opp nyheter og vise kundene våre det siste innen baderomstrender. Vi ser allerede at Woodio engasjerer og vekker oppmerksomhet, men norske forbrukere er stort sett tradisjonelle når det gjelder utstyr til badet. Derfor tar det litt tid å venne dem til tanken om at det finnes servanter og toaletter i treverk. I disse dager jobber vi derfor med å lære opp medlemmene våre til å bli kjent med produktene, og få utstillingene ut i butikkene. Vi håper at flere tør å ta sjansen på noe helt nytt på baderommet, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør VVS Norge RMB (Bademiljø og Comfort kjeden).

Woodio og VVS Norge_850x560.png

Fotograf: Pål Hodne

Woodio_detaljer_850x560.png

Fotograf: Pål Hodne

Woodio-vask-850x560.png

Fotograf: Pål Hodne

 

Tilbake til pressemeldinger