VVS Norge lanserte nytt lærlingprogram med stor suksess

Presse

VVS Norge lærlingprogram_850x560.pngPublisert 23. november 2021

Personlig, faglig og sosial verdi sto på agendaen da VVS Norge inviterte lærlinger landet over til sitt nylanserte program, «Lærling i VVS Norge»

- Det skal være spesielt attraktivt å være lærling i en av VVS Norges mange eierbedrifter. Vi har lenge sett frem til å kunne invitere de flinkeste lærlingene fra hele landet til en fysisk samling. De unge rørleggerspirene har imponert oss med sin lærelyst, kompetanse og engasjement disse dagene. Fremtiden til våre medlemmer ser utvilsomt svært lys ut, sier Sjur Kjos Sørensen, leder for VVS Norge Akademiet og organisasjonsutvikling i VVS Norge.

Lærlingprogrammet gikk over to hele dager i Gardermoens konferanselokaler. På dagene hadde lærlingene et eget opplegg i regi av VVS Norge Akademiet. Her fikk de en introduksjon til det generelle arbeidslivet, samt råd i hvordan de kan bli den beste rørleggeren for sine kunder og kolleger. Lærlingene ble også invitert til teknisk seminar sammen med andre rørleggere i VVS Norge, og deltok i tillegg på «Bygg Reis deg» i Lillestrøm – en av Norges største og viktigste messer for byggebransjen.

- Å synliggjøre og ta vare på våre lærlinger er viktig for VVS Norge. De er fremtidens rørleggere – og derfor er det avgjørende at vi skaper en stolthet til rørleggerfaget. Samtidig håper vi at et slikt program kan bidra til at enda flere lærlinger velger VVS Norges eierbedrifter når de skal søke sin første lærlingplass, sier Sørensen.

Totalt 19 lærlinger fra hele landet deltok i «Lærling i VVS Norge.  En av deltagerne, Martine Kristiansen fra B&0 Forberg AS på Råholt, forteller om fartsfylte og lærerike dager.

- Jeg synes at det var et veldig fint opplegg. Sjur fra VVS Norge var veldig flink og entusiastisk – og dette smittet over på oss lærlinger. Vi ble etter hvert en skikkelig god gjeng. Opplegget ga en fin introduksjon til hvordan livet som rørlegger kommer til å bli, samtidig fikk vi også muligheten til å knytte nettverk i bransjen. Jeg tror at slike arrangement gjør at man føler seg mer inkludert og som en del av noe større. Lærling i VVS Norge frister absolutt til gjentakelse, sier Martine Kristiansen. 

Tilbake til pressemeldinger